Get Adobe Flash player
Home Algemeen

HaagseFysioGroep

 

Algemene informatie

Wat is fysiotherapie?

Fysiotherapie is een vak dat zich vooral richt op bewegen en ondersteunen van mensen met gezondheidsproblemen, waarbij het houdings- en bewegingsapparaat het aangrijpingspunt is.

Het kan gaan om uw houding of omdat een beweging problemen oplevert. Denk bijvoorbeeld aan sportblessures, klachten ontstaan door werkzaamheden, klachten vanwege een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of omdat het lichaam ouder wordt. Het gaat hierbij niet alleen om verminderen van pijn of het vergroten van bewegingsuitslagen of verbetering van de conditie; het vergroten van de kwaliteit van leven speelt een steeds belangrijker rol.

Veel klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat kunnen door de fysiotherapeut positief worden beïnvloed. Hierbij kunt u denken aan: pijn aan spieren, pezen, banden en gewrichten.
Ook gevolgen van functiestoornissen aan het zenuwstelsel, bloedvaten, longen en hart kunnen veelal goed worden behandeld.

 

Ons team van fysiotherapeuten behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse activiteiten kunt uitvoeren. De fysiotherapeut adviseert hoe u door verantwoord te bewegen verder problemen kunt voorkomen of beperken.

 

 

 

 

De behandeling

Tijdens de eerste behandeling onderzoekt uw fysiotherapeut de oorzaak van uw klachten. Hierna bespreekt uw fysiotherapeut het behandelplan met u.

In geval van ziekte of vakantie wordt uw behandeling overgenomen door een collega binnen ons team.

Telefonische bereikbaarheid

U kunt de praktijk dagelijks bereiken. Zie bij contact hoe u ons kunt bereiken.

Afzeggen van behandelingen

Indien u binnen 24 uur uw afspraak annuleert, wordt deze niet in rekening gebracht. In andere gevallen brengen wij 75% van de behandeling in rekening, deze kosten kunt u niet declareren bij de zorgverzekeraar.

Vergoeding

Fysiotherapie wordt niet vergoed vanuit de Basisverzekering, u dient aanvullend verzekerd te zijn wilt uw zorgverzekeraar de behandelingen vergoeden.

Het aantal behandelingen dat vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar en per polis. Dit kunt u opvragen bij uw zorgverzekeraar.

De HaagseFysioGroep heeft met de meeste zorgverzekeraars een overeenkomst. De nota wordt dan rechtstreeks naar uw zorgverzekeraar gestuurd.

Zonder verwijzing naar de fysiotherapeut

U kunt ook rechtstreeks, zonder verwijzing van een arts, een afspraak bij ons maken. Wij voeren een screening uit om vast te stellen of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Na de screening wordt besloten of u behandeld wordt of niet.Van deze screening sturen wij een verslag naar uw huisarts. Als u hier bezwaar tegen heeft, dan kunt u dit bij het maken van uw afspraak melden.

Eenmalig consult fysiotherapie

Uw huisarts kan u naar de fysiotherapeut verwijzen voor een consult. Dit is een eenmalige zitting fysiotherapie waarin de fysiotherapeut u alleen onderzoekt. Van de bevindingen wordt een verslag gestuurd naar uw huisarts. De huisarts bepaalt aan de hand van dit oordeel het verdere beleid.

Privacy

De HaagseFysioGroep gaat zorgvuldig om met uw gegevens. Informatie aan derden wordt uitsluitend met uw toestemming schriftelijk gedaan.

Klachten

De fysiotherapeuten van de HaagseFysioGroep doen hun best u zo goed mogelijk te helpen. Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet tevreden bent of suggesties heeft voor verbetering. De fysiotherapeuten vallen onder de klachtenregeling van het KNGF.

Klachtenafhandeling

De rechten en plichten van de patiënten zijn binnen onze praktijk schriftelijk vastgelegd in de "modelregeling fysiotherapeut-patiënt" van het K.N.G.F. De klachtenregeling is vastgelegd in de Wet Klachtrecht Cliënten Zorgsector. De praktijk is via haar beroepsorganisatie hierbij ingeschreven.